Curs de Tècniques d’Estudi i Memorització (CETEC)

El curs de tècniques d’estudi i memorització és un curs d’aprenentatge exclusiu que realitza CETEC (Centre de Tècniques d’Estudi) a Barcelona.

Aquesta formació té la mirada posada en els coneguts tutoring programs de les universitats americanes, que, entre altres coses, aborden algunes habilitats acadèmiques a través de tècniques que milloren el rendiment acadèmic dels estudiants. Universitats com Harvard, Princeton, Berkeley o Yale ofereixen aquest tipus d’ensenyament. Malauradament, ni les escoles ni les universitats espanyoles ofereixen classes per aprendre aquestes habilitats acadèmiques.

“Aprendre a aprendre és l’habilitat més important de la vida” – Tony Buzan

OBJECTIU:

 • Aprendre més ràpid
 • Millorar la retenció
 • Oblidar menys

Els efectes sobre la capacitat d’estudi són immediats per a qualsevol persona, i només fan que incrementar-se amb la pràctica. Tu no seràs l’excepció!

A QUI VA DESTINAT EL CURS?

 • Estudiants/Opositors que busquen destacar i millorar el seu rendiment acadèmic.
 • Estudiants/Opositors que volen un estudi més eficient i eficaç.
 • Persones que volen treure més partit a la seva memòria i optimitzar el seu temps d’estudi.
 • Els cursos universitaris estan recomenats per opositors o estudiants de dret, medecina, psicologia, criminologia, humanitats… o qualsevol altre grau amb un gran nombre d’assignatures teòriques.
 • Els cursos escolars estan recomenats sobretot per a alumnes de Batxillerat, així com els que volen afrontar amb èxit la selectivitat. També fem cursos escolars per alumnes de tercer o quart d’ESO.

ESTRUCTURA DEL CURS DE TÈCNIQUES D’ESTUDI I MEMORITZACIÓ:

CURS INTENSIU MÈTODE CETEC (20H de classe):

 • 2 sessions de 6 hores de duració distribuides en dos dies seguits (Memorització + Tècniques d’estudi). Més avall trobaràs el programa de les dues sessions. Normalment es realitzen un divendres tarda i un dissabte matí.
 • 2 sessió d’aprofundiment de 3 hores: lectura ràpida i números & idiomes i cares i noms.
 • 2-4h de tutories individuals on ens assegurarem que apliquis correctament el que has après als teus materials d’estudi (recitaràs en veu alta un tema que hauras estudiat amb la metodologia ensenyada).

PROFESSORAT ACTUAL:

 • Graduats a  la Universitat Pompeu Fabra (UPF) com primers de promoció en Dret i Economia.
 • Experts en l’ús de les tècniques utilitzades. Tots ells van emprar la nostra metodologia al llarg del grau universitari.
 • Més de 5 anys d’experiència impartint el curs.
 • 100% de satisfacció

CARACTERÍSTIQUES:

 • Grups reduïts (6-10 alumnes)
 • Garantia Total de Satisfacció: Si no quedes satisfet, et tornem els diners.
 • Impartim cursos a partir dels 14 anys / tercer de ESO. En qualsevol cas, els grups es realitzen en funció dels estudis dels assistents (veure horaris). Per altra banda, és possible que es requereixi que els menors d’edat vinguin acompanyats d’un adult – mínim les 2 primeres sessions. Consulta’ns!

PROPER HORARI 2020:

Des d’abril, el nostre curs es fa online, en grups d’unes 3-4 persones. Els grups s’organitzen en funció dels estudis dels participants! Consulta’ns per email o whatsapp!

 

LLOC:

CETEC: C/ Rosa Sensat, 3 08005 Barcelona (Vila Olímpica)

Ets de fora de Barcelona? Vols un allotjament per la nit de divendres? A menys d’1 minut del nostre centre t’oferim allotjament perquè no perdis el temps amb els desplaçaments. Pots veure més informació a: Allotjament Curs CETEC

Tot i que per defecte publiquem els cursos que es realitzen a CETEC, consulta’ns els cursos en altres ubicacions:

CEUS Bonanova: C/ Reus, 21 08022 Barcelona (Prop Plaça Bonanova)

CEUS Campus Nord: C/ Joan Obiols, 11-13 Barcelona

PREU:

 • Preu curs intensiu: 320
 • Tarifa acompanyant a menor d’edat: 100

QUÈ OPINEN ELS ASSISTENTS?

Al finalitzar el curs demanem als nostres alumnes que ens omplin una enquesta anònima:

 • El 100% dels assistents ho recomenaria a un amic.
 • El 100% dels assistents tornaria a escollir fer el nostre curs.
 • El 100% dels assistents voldria haver après les tècniques abans.

Aquí et deixem algunes OPINIONS (obrir enllaç a un navegador web si visualitzes la pàgina des d’un mòbil)

Als nostres centres trobaràs totes les opinions.

PROGRAMA DEL CURS:

En el curs de tècniques d’estudi i memorització (CETEC) aprendràs:

Tècniques de memorització ràpida

Començarem el primer dia de curs veient l’origen de la mnemotècnia i aprendrem les bases sobre les que s’assenta. Aprendrem tècniques de memorització amb exercicis pràctics, i en acabar el curs podrem memoritzar a llarg termini i ràpidament tot tipus d’informacions: paraules, textos, conceptes… En les sessions de follow-up mensuals, també veurem l’aplicació d’aquestes tècniques en altres àrees fora de l’estudi. Per exemple, aplicarem les tècniques a l’aprenentatge d’idiomes estrangers, números o la memorització sense errors de cares i noms.

SABIES QUE … A l’antiga Grècia i durant l’època de l’imperi romà treballar la memòria era fonamental; les escoles ensenyaven tècniques de memorització com una assignatura més. No obstant això, aquestes tècniques, que van fer famoses els oradors romans i grecs, van acabar caient a l’oblit. Per què? Al segle XV, Gutenberg va convertir els llibres en un element de producció en sèrie. Llavors, per què recordar alguna cosa si ho podies consultar a un llibre? Així va ser com tècniques que van ser essencials en la cultura clàssica i durant l’edat mitjana, van quedar totalment en desús. En les últimes dècades, s’han recuperat aquestes tècniques a través dels campionats de memòria i s’han popularitzat per sèries de televisió com Sherlock, el Mentalista (Patrick Jane), Hannibal o Suits (Mike Ross).

Recentment, Netflix ha fet un documental on segueix la vida de diversos atletes de la memòria (els quals fan servir les tècniques que ensenyem):

Tècniques d’estudi

El segon dia de curs ensenyem les tècniques d’estudi dels primers de promoció de la universitat (que coincideixen amb les recomanades per les acadèmies que preparen opositors). Començarem des de la base (veient com enfrontar-se a un text, captar els conceptes clau, construir un mapa mental amb totes les seves idees …) i revisarem punts clau de les sessions d’estudi, com la seva organització o la importància del repàs. Sempre treballarem amb exemples pràctics perquè l’alumne pugui aplicar les tècniques a tot tipus de materials: de dret, història, matemàtiques, economia … Tots els exemples emprats són d’assignatures que els professors van obtenir Matrícula d’Honor.

Tècniques de lectura ràpida

En les sessions de follow-up, entre altres continguts, treballem també la lectura ràpida. La majoria dels nostres alumnes són universitaris i en la nostra prova inicial mostren llegir una mitjana de 200-250 paraules per minut amb una comprensió d’un 70%. Tenint en compte que durant la lectura perdem el 80% del temps movent els ulls, en el curs mostrem tècniques per ampliar el camp de visió i reduir el moviment ocular, augmentant així la velocitat de lectura. Després d’aplicar les tècniques durant tres setmanes, els nostres alumnes llegeixen a una mitjana de 500-600 paraules per minut sense perdre comprensió.

A continuació trobaràs una demostració de lectura ràpida:

Si cliques AQUÍ, se’t obrirà una notícia. Et plantegem un repte: a dalt a la dreta del text trobaràs un botó de “Lectura rápida SKILLS”. Fent clic en ell se’t obrirà un aplicatiu que et permet llegir la notícia sense necessitat de moure els ulls (és important que fixis la mirada en la lletra vermella, és a dir, al centre de cada paraula que vagi apareixent; pot ser que l’aplicatiu no funcioni bé en funció del navegador / ordinador). En eliminar el moviment ocular, veuràs com ets capaç de llegir a una velocitat molt superior de les 200 paraules per minut (per defecte t’hem posat 300). En el curs recreem aquesta capacitat mitjançant uns exercicis oculars que ens permetran llegir més ràpid qualsevol text sense utilitzar cap aplicatiu.

Seguiment

Els professors quedan a disposició dels alumnes durant i després del curs, ja sigui de forma presencial, telefònica o whatsapp.

 

INSCRIPCIONS & MÉS INFORMACIÓ:

Telèfon: 93 487 46 52

Whatsapp: 689 570 329

Email: info@skillsacademy.cat

Formulari de contacte: aquí